Press

Persbericht:

Nelson Latif komt uit de generatie musici van São Paulo van de jaren 80. Tijdens zijn opleiding lag het accent op choro en jazz. Vandaaruit heeft Nelson een unieke eigen stijl op de gitaar ontwikkeld. Nelson Latif laat de technische vaardigheid van de klassieke gitaar vervloeien met de muzikale invloeden die hij in de loop van zijn carrière heeft ondergaan. Zijn melodische lijnen zijn sterk beïnvloed door de bebop en de Braziliaans syncopische ritmes.

Latif begon op zijn veertiende gitaar te studeren. In de jaren ’90 verhuisde hij naar Amsterdam en begon op te treden met de cavaquinho, het instrument dat sindsdien zijn handelsmerk is geworden.

Nelson Latif keerde terug naar Brazilië in 2001, in welk jaar hij het Trio Baru vormde met de musici Fernando Corbal en Bosco Oliveira. Nadien heeft Nelson Latif zowel solo als in vele verschillende formaties opgetreden, als duo met de multi-instrumentalist Carlinhos Antunes en met Ustad Zamir Kahn, sitar en tablaspeler, en telg van een legendarische familie van Indiase musici. In 2005 heeft Latif de CD Choro, Samba e Afins opgenomen, samen met de Nederlandse gitarist Joeri de Graaf. Deze CD was het begin het Project Choramundo, dat musici uit Nederland, Suriname en Brazilië bijeen bracht.

In zijn streven de Braziliaanse cultuur uit te dragen heeft Nelson Latif het Project “Alma Brasileira” gecoördineerd, dat is opgezet ten behoeve van Braziliaanse ambassades, universiteiten en culturele instellingen. Het project bestaat uit workshops, concerten en een lezing, waarbij een breed scala van de Braziliaanse traditionele muziek aan de orde komt.


Foto`s:

 

300dpi:


Download

Download

 

Press: